Детали за продуктот

Динамикс Мапер

Повеќе Технички Карактериетики

We build products that fulfill your needs. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Високопрецизни воздушни 3Д мапи со употреба на SLAM

Карактеристики

Структура од движење

Процесирање на слики и видеа со висока резолуција и креирање на високо прецизни 3Д облаци од точки. Подржани се различни типови на дронови како и други уреди за добивање на дигитални слики и видеа како дигитални фотоапарати, паметни телефони и сл. Процесирање во скоро-реално време.

vdx8-1024x510

Едитирање на густ облак од точки

Соодветни алатки за едитирање на облак од точки. Разделување, комбинирање или филтрирање на облаци од точки. Поддржани се облаци од точки со над неколку милиони точки.

Геореференцирање и регистрација

Соодветни алатки за едитирање на облак од точки. Разделување, комбинирање или филтрирање на облаци од точки. Поддржани се облаци од точки со над неколку милиони точки.

Фузија со сензор

Импортирање на податоците од сензорите на дронот со што ја подобруваме точноста на добиената 3Д мапа.

CAD алатки

Алатки за мерење на растојание, и пресметки на површина и волумен. Експорт на резултатот во повеќе формати како txt или DXF

Контури

Алатки за мерење на растојание, и пресметки на површина и волумен. Експорт на резултатот во повеќе формати како txt или DXF

Меш

Генерирање на меш од било кој облак од точки со нашиот иновативен алгоритам за брзо креирање на меш. Селектирање на резлуција, детали и размер. Експорт во obj или stl.

Елевациски профил

Пресметка на елевациски профил помеѓу селектирани точки. Креирање на појас од селектирано подрачје од елевациски профил.

Изохипси, Генерирање на меш

Изохипси, Генерирање на меш

Изохипси, Генерирање на меш

Повеќе Примери